Saturday, May 31, 2014

အီၾကာလုပ္နည္း တင္ေပးလုိက္တယ္ေနာ္…

အီၾကာေကြ အတြက္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဂ်ဳံ ၂၀၀ – ဂရမ္
၂။ ဆိုဒါ (Baking soda) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၃။ baking powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (Double action ဆုိရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္)
၄။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ေရ – ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တ၀က္
၆။ ေကာက္ညွင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္


အီၾကာေကြ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ ( ေရ၊ ဆား၊ ဆိုဒါ) တို႔ကို ဇလံု တစ္ခုထဲမွာ အရင္ခေလာက္လိုက္ပါ။
၂။ ျပီမွ ဂ်ဳံနွင္႔ baking powder ထည္႔ျပီ သမေအာင္ နုယ္လိုက္ပါ။ (ဂ်ဳံဒိုးသား မမာ၊ မေပ်ာ႔ အေနထားမွာ ရွိ၇မည္)
၃။ ဂ်ဳံဒိုးသား နူးညံ႔သည္အထိ ေရာနုယ္ေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ဂ်ဳံဒိုးသားကို ေလးေထာက္အတံုး လုပ္၍ ဆီသုပ္ထားေသာ ပလပ္စတစ္ ျဖင္႔ေလလံုေအာင္ ပတ္ထားလိုက္ျပီ ၄နာရီ ၾကာေအာင္ နုပ္ထားလုိက္ပါ။ ေရခဲေသတၱာထဲ ထည္႔၍ တစ္ညသိပ္လွ်င္ ပိုေကာင္းသည္။
၅။ ၄နာရီ ထားျပီေနာက္ ဂ်ဳံဒိုးကို ေကာက္ညွင္းမွုန္႔မ်ား ျဖဴးေပးပါ။
၆။ ျပီးလွ်င္ ဂ်ဳံတံုးကို အျပားအရွည္ ျဖစ္ေအာင္ တလိမ္႔တံဳးျဖင္႔ လိမ္႔လိုက္ပါ။
ရ။ ျပီးမွ (၃”အရွည္အရြယ္) အျပား နွစ္ျပားလွီးလိုက္ျပီ ထပ္လိုက္ပါ။ အလယ္မွ တူျဖင္႔ အျပား နွစ္ျပားကပ္ေအာင္ အနည္းငယ္ ဖိလုိက္ပါ။
၈။ ဒယ္ထဲ ဆီ မ်ားမ်ား ထည္႔၍ ဆီပူလာမွ တူျဖင္႔ ဖိထားေသာ အျပားကို အီၾကာေကြ အရြယ္ အရွည္ ျဖစ္ေအာင္ လက္ျဖင္႔ ဆြဲ၍ ဆီပူေၾကာ္အိုးထဲ ထည္႔ေၾကာ္လွ်င္ အီၾကာေကြမ်ား ေဖာင္းတက္လာပါလိမ္႔မည္….

No comments:

Post a Comment

Asia Business Gate Way, MOD

PaidVerts