တျခားႏုိင္ငံက ေလ့လာမႈတစ္ခုအ ရလည္း ႂကြက္ေတြမွာ ဖ႐ူတုိ႔စ္ေခၚတဲ့ သစ္သီးမွ ရရွိတဲ့အခ်ဳိဓာတ္ကို ပမာဏ အသင့္အတင့္ ရရွိပါက ဆားညီၫြတ္မႈ ကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးတဲ့ ပ႐ိုတင္း တစ္မ်ဳိးျဖစ္ တဲ့ Angiotensin II အေပၚ ေက်ာက္ ကပ္ရဲ႕ Sensitivity ပိုမုိ မ်ားျပားလာ တယ္လုိ႔ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္ အတြင္းမွ ဆဲလ္ေတြက ဆားေတြကို စုပ္ယူမႈ ပိုမ်ားလာၿပီး ေက်ာက္ ကပ္ ထိခုိက္လာပါတယ္။ အခ်ဳိရည္ အျဖစ္ အသံုးျပဳတဲ့ High Frutose Corn Syrup ေတြကို မ်ားမ်ား အသံုးျပဳရင္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ၊ အဝ လြန္တာ၊ ေသြးတုိးေရာဂါနဲ႔ ေက်ာက္ကပ္ ပ်က္စီးတာေတြနဲ႔ ဆက္စပ္ေနတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
Thursday, May 22, 2014
အခ်ိဳရည္နွင့္ အခ်ိဳစာမ်ားေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္ ထိခိုက္နုိင္
တျခားႏုိင္ငံက ေလ့လာမႈတစ္ခုအ ရလည္း ႂကြက္ေတြမွာ ဖ႐ူတုိ႔စ္ေခၚတဲ့ သစ္သီးမွ ရရွိတဲ့အခ်ဳိဓာတ္ကို ပမာဏ အသင့္အတင့္ ရရွိပါက ဆားညီၫြတ္မႈ ကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးတဲ့ ပ႐ိုတင္း တစ္မ်ဳိးျဖစ္ တဲ့ Angiotensin II အေပၚ ေက်ာက္ ကပ္ရဲ႕ Sensitivity ပိုမုိ မ်ားျပားလာ တယ္လုိ႔ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္ အတြင္းမွ ဆဲလ္ေတြက ဆားေတြကို စုပ္ယူမႈ ပိုမ်ားလာၿပီး ေက်ာက္ ကပ္ ထိခုိက္လာပါတယ္။ အခ်ဳိရည္ အျဖစ္ အသံုးျပဳတဲ့ High Frutose Corn Syrup ေတြကို မ်ားမ်ား အသံုးျပဳရင္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ၊ အဝ လြန္တာ၊ ေသြးတုိးေရာဂါနဲ႔ ေက်ာက္ကပ္ ပ်က္စီးတာေတြနဲ႔ ဆက္စပ္ေနတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment