ၾကက္ေမာက္သီးဟာ ကုိလက္စေရာဓာတ္ မ်ားကို ေလ်ာ့က်ေပးနိုင္တဲ့ အျပင္ ကင္ဆာ ဆန္႔က်င္ ဂုဏ္သတၱိမ်ားစြာ ပါရိွပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ေရာင္ရမ္းမႈ ေလ်ာ့က်ေစျပီး ဆီးခ်ဳိေရာဂါ၊ ေသြးတိုးေရာဂါနဲ႔ တျခား နာမက်န္း ေရာဂါမ်ား အတြက္ အထူးပင္ ေကာင္းမြန္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ အသားအရည္ အတြက္ ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ ေဆးစြမ္းတစ္လက ျဖစ္ပါတယ္။
အာဟာရ ဓာတ္မ်ားကို ေပးစြမ္းျပီး ေမာပန္းေနခ်ိန္မွာ စားသင့္တဲ့ အသီးတစ္မ်ိဳး ဆိုလည္း မမွားပါဘူး။ ဒါေၾကာင့္ ၾကက္ေမာက္ သီးဟာ ေဆးဖက္ဝင္ အစားအစာ တစ္ခုျဖစ္လို႔ မွီဝဲေပးသင့္ပါေၾကာင္း တိုက္တြန္း ပါရေစ။
Yoyarlay
No comments:
Post a Comment