Sunday, June 1, 2014

ပုစြန္ၾကာဆံဟင္း



ခ်စ္ေသာ ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္။ ဒီေန႕ေတာ့ ေမာင္ႏွမတုိ႕ကုိ မမၾကီး Guiness တုိ႕ အလွဴမွာ ဧည့္ခံတုန္းက မီႏူးထဲက ဟင္းအမယ္တစ္မ်ဳိးျဖစ္တဲ့ ပုစြန္ၾကာဆံဟင္းခ်က္နည္းေလးကုိ မွ်ေ၀ေပးပါရေစ ေနာ္။ 

ပုစြန္ၾကာဆံဟင္းအတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပုစြန္ (မိမိႏွစ္သက္မယ့္ အရြယ္အစားကုိ ၀ယ္ပါ ေနာ္၊ အေကာင္ၾကီးရင္ေတာ့ ပုိျပီး စားေကာင္းပါတယ္)၊ ပဲၾကာဆံ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခ်င္း၊ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕နဲ႕ ဆီတုိ႕ပါေနာ္။
      
ပုစြန္ကုိ သန္႕စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာျပီးတဲ့အခါ ဆားနဲ႕ထပ္နယ္ျပီး ေဆးပစ္ပါ၊ ျပီးေတာ့မွ ပုစြန္ကုိ ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕တုိ႕နဲ႕အတူေရာနယ္ျပီးႏွပ္ေပးထားပါေနာ္။ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိ အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီးေတာ့ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕နဲ႕ ေရာေထာင္းေပးပါေနာ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ပါးပါးလွီးေပးထားပါ ေနာ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိလည္း အညွာေျခြေရေဆးေပးထားပါေနာ္။ ပဲၾကာဆံကုိလည္း ေရစိမ္ထားေပးပါေနာ္။
       
 အားလံုးအသင့္ျဖစ္ရင္ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္ ဆီထည့္၊ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ေတြ ဆီသတ္ပါ ေနာ္။ ၾကက္သြန္ေတြႏြမ္းျပီဆုိရင္ ငံျပာရည္ရယ္၊ လွီးထားတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ထည့္ေမႊျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆီလိမ္တဲ့အထိ တည္ေပးပါ။ ေနာက္မဟုတ္ရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေစာ္နံျပီး ဟင္းစားမေကာင္းတတ္ဘူး ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆီလိမ္ျပီဆုိရင္ ပုစြန္ေတြထည့္ျပီး ေမႊေပး၊ ပုစြန္က ထြက္လာတဲ့စိမ့္ထြက္ ရည္ေတြ ခမ္းတဲ့အထိ တည္ေပးပါေနာ္။ ပုစြန္ေတြပါ ဆီျပန္လာျပီဆုိရင္ေတာ့ ေရစိမ္ထားတဲ့ ပဲၾကာဆံေတြ ကုိ ထည့္ေပးပါ။ (အလွဴအတြက္ဆုိရင္ေတာ့ ညဘက္မွာ ပုစြန္ဟင္းကုိခ်က္ထား ျပီးမနက္က်မွ ဟင္းအုိး ျပန္ေႏႊးျပီးတဲ့အခါက် ပဲၾကာဆံကုိ ထည့္ခ်က္ေပးပါေနာ္)။ ပဲၾကာဆံ ထည့္ျပီးတဲ့အခါက် ၾကာဆံအႏူးအတြက္ ေရေႏြးေလး နည္းနည္းထည့္ေပးျပီးတည္ေပးပါေနာ္။ ၾကာဆံက အပူရွိန္နဲ႕ကုိ က်က္ႏုိင္တာမုိ႕ ၾကာဆံထည့္ျပီး ခဏေနရင္ ငရုတ္သီးစိမ္းအုပ္၊ ၾကိဳက္တတ္ရင္   ပင္စိမ္းရြက္ေလးအုပ္ျပီး ဟင္းအုိးခ်ႏုိင္ပါ တယ္ေနာ္။ 
ဟင္းပြဲျပင္တဲ့အခါက် လွေအာင္လုိ႕ ပင္စိမ္းရြက္/နံနံရြက္ အုပ္ေပးလုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ပုစြန္ ၾကာဆံဟင္းေလးရပါျပီေနာ္။
လုလု

No comments:

Post a Comment

Asia Business Gate Way, MOD

PaidVerts