Sunday, June 1, 2014

ၾကက္သား မုန္ညင္းခ်ဥ္ခ်က္



          ခ်စ္ေသာေမာင္နွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္ ႕ ႕ ႕
          ဒီေန႕မွာေတာ့ ေမာင္ႏွမေတြအားလံုးအတြက္ ၾကက္သားမုန္ညင္းခ်ဥ္ခ်က္ေလး မွ်ေ၀ေပးပါရေစဦးရွင္
          လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြက ၾကက္သား ရင္ပံုသား(၂၅) က်ပ္သား၊ မုန္ညင္းခ်ဥ္  (၅) က်ပ္သား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၇) ျမႊာ၊ ၾကက္သြန္နီ အရြယ္ေတာ္ (၂) လံုး၊ ငရုတ္သီးပုပြေတာင့္ (၃) ေတာင့္၊ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ ထမင္းစားဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ၾကက္သားမႈန္႕ အနည္းငယ္၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ (ၾကာညိဳ့) လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ဆီ ဟင္းေမႊဇြန္းၾကီး (၁) ဇြန္းတုိ႕ပါေနာ္။
          ၾကက္သားကုိ သန္႕ရွင္းေအာင္ေဆးျပီး အတံုးေသးေလးေတြ တံုးေပးပါ။ ျပီးရင္ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ဆား၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္အက်ဲတုိ႕နဲ႕ သမေအာင္နယ္ေပးပါ။ ငရုတ္သီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိ ေထာင္းပါ။ မုန္ညင္းခ်ဥ္ကုိလည္း အရမ္းခ်ဥ္မွာစုိးရင္ နည္းည္းေလာက္ အရည္ညွစ္ပစ္ျပီးေတာ့မွ မထူးမပါးေလးေတြ လွီးေပးထားပါ။
          အားလံုးအသင့္ျဖစ္ရင္ ဆီအုိးတည္၊ ဆီပူလာရင္ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ေထာင္းထားတာကုိ ထည့္ျပီး ဆီသတ္၊ ေမႊးလာရင္ ၾကက္သားထည့္၊ သမေအာင္ ေမႊ၊ ျပီးရင္ အဖံုးအုပ္ျပီး အသားထဲက ထြက္တဲ့ အရည္ ခမ္းေအာင္တည္၊ ဟင္းအုိးဖ်စ္ဖ်စ္ျမည္လာရင္ မုန္ညင္းခ်ဥ္ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊ၊ ေရကုိ အသားျမဳပ္ေအာင္ ထည့္၊ အဖံုးအုပ္ျပီး မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္၊ ဆီက်န္ေရက်န္ေလးျဖစ္တဲ့အခ်ိန္က် အဖံုးဖြင့္၊ အရသာ အေပါ့အငန္ကုိ ျမည္း၊ ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ေလးထည့္ (အရသာအခ်ဳိေလးျပီး ဟင္းေရာင္ ပုိလွတယ္) ျပီး မီးခလုပ္ပိတ္ျပီး အဖံုးေလးအုပ္ျပီး ႏွပ္ထားလုိက္ရံုပဲေနာ္ ႕ ႕ ႕
          အရမ္းလြယ္တဲ့ ဟင္းေလးပါ။ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ရွမ္းေခါက္ဆြဲဖတ္ေတြနဲ႕ ရွမး္ေခါက္ဆြဲသုပ္၊ ျမီးရွည္သုပ္ အလြယ္တကူ သုပ္စားလုိ႕ရပါတယ္။ ဟင္းအျဖစ္လည္း စားလုိ႕ရပါတယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕ ခ်က္စားၾကည့္ၾကပါဦးလုိ႕
LU LU coocking

No comments:

Post a Comment

Asia Business Gate Way, MOD

PaidVerts