ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးမဂၤလာပါရွင္။
ငါးကင္ဖုိ႕အတြက္
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ဆလားဗီးယား (၅၀) က်ပ္သားတစ္ေကာင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၇
မႊာ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း (အစပ္စားနုိင္သေလာက္)၊ ခ်င္း တစ္တစ္ဆစ္၊ စပါးလင္တစ္ပင္၊
ဆားအနည္းငယ္၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္၊ ေရႊပဲတံဆိပ္
ငရုတ္သီးအနွစ္ အနည္းငယ္ (မရွိခဲ့ရင္လည္း ငရုတ္သီးအပြေတာင့္ကုိ
အေစ့ထုတ္ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ထည့္ပါ)၊ ပင္စိမ္း လက္တစ္ဆုပ္ စတာေတြပါေနာ္။
ငါးကုိ
သန္႕ရွင္းေအာင္ ေဆးေၾကာျပီး ဗုိက္ထဲက ကလီစာေတြထုတ္ပစ္ပါ။
ငါးေခါင္းပုိင္းကုိ လည္း ေသခ်ာေဆးေၾကာျပီး ငါးကုိ ၂ ခ်က္စီေလာက္
မႊန္းေပးပါ။ ျပီးရင္ အဆာပလာမ်ားျဖစ္တဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊
စပါးလင္ စတာေတြကုိ ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။ ပင္စိမ္းကုိလည္း ပါးပါးလွီးျပီးေနာက္
ထည့္ေထာင္းေပးပါ။ အရသာအတြက္ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕စတာေတြကုိ ထည့္ပါ။
ငရုတ္ႏွစ္ကုိလည္း ထည့္ေပးပါ။ အဆာပလာအားလံုးသမေအာင္ နယ္ေပးပါ။
ျပီးရင္
ငါးထဲကုိ အဲ့ဒီအဆာပလာေတြအားလံုးစိမ့္၀င္သြားေအာင္ နယ္ေပးပါ။
ငါးဗုိက္ထဲကုိလည္း အဆာေတြ သြပ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ျပီး
အနည္းဆံုး ၁ နာရီေလာက္ၾကာေအာင္ ႏွပ္ေပးထားပါ။
စားခါနီးနာရီ၀က္ေလာက္အလုိမွာေတာ့
ငါးကုိ ေရခဲေသတၱာထဲကေန ထုတ္ယူျပီး ေၾကြပန္းကန္ျပားထဲ ထည့္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ
မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္ထဲကုိ ထည့္ျပီး ၁၀ မိနစ္အရင္အပူေပးလုိက္ပါ။ ျပီးရင္
ေနာက္တစ္ဖက္ကုိ လွန္ျပီး ၁၀ မိနစ္ထပ္အပူေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ Grill System
နဲ႕ ကင္ဖုိ႕အတြက္ တစ္ဖက္ကုိ ေနာက္ထပ္ ၅ မိနစ္ေလာက္စီ ေပးလုိက္ပါေနာ္။
အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ သင္းပ်ံ႕ေမႊးၾကိဳင္တဲ့ ရနံ႕ေလးနဲ႕ အရသာရွိလွတဲ့ ငါးကင္ေလးရပါျပီေနာ္။
(မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္နဲ႕
ကင္တာမုိ႕ မီးေသြးနဲ႕ ကင္သလုိေတာ့ သိပ္ျပီး မေမႊးလွဘူးလို႕ ေျပာရင္လည္း
ရပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ မီးေသြးနဲ႕ ကင္သလုိ တူးမသြားဘူး။ အေညွာ္သိပ္မထြက္ဘူး။
ငါးကုိေပါင္းျပီး ကင္သလုိေလးျဖစ္တာမုိ႕ အရသာလည္းရွိ၊ မီးဖုိေဆာင္လည္း
မညစ္ပတ္ဘူးေပါ့ေနာ္။
အဲ့ေတာ့ အခ်ဥ္လုပ္နည္းေလး ေရးေပးဖုိ႕ေမ့သြားလုိ႕။
မန္က်ည္းသီးကုိ
ေရေႏြးနဲ႕ေဖ်ာ္ျပီး အနွစ္ယူထားေနာ္။ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္း ထား ေပး။ ျပီးရင္ေတာ့ မန္က်ည္းနွစ္ရယ္၊
ေထာင္းထားတဲ့အဆာပလာရယ္၊ ထန္းလ်က္ခဲေလးနည္းနည္း ထည့္၊ ဆားနည္းနည္းထည့္၊
ငံျပာရည္ေလးနည္းနည္းထည့္၊ ေရေႏြးေလးထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ။
ျပီးရင္ အခ်ဥ္အေပါ့အငန္အရသာကုိျမည္း၊ လုိတဲ့အရသာ ထပ္ျဖည့္၊ ေမႊးသြားရ
ေအာင္လုိ႕ ပင္စိမ္းရြက္ေလး ရိတ္ရိတ္ပါေအာင္လွီးျပီးအုပ္လုိက္။ အဲ့ဒါဆုိရင္
အခ်ဥ္ေလး ရျပီ။
ထမင္းျဖဴပူပူေလးရယ္၊
ဆတ္လတ္၊ ေဂၚဖီ၊ မုန္လာဥနီ စတဲ့အသီးအရြက္ေတြနဲ႕အတူ တြဲဘက္
သံုးေဆာင္နုိင္ပါတယ္။ ေကာက္ညွင္းေမႊးလက္ဖက္ေျခာက္ခပ္ထားတဲ့ ေရေႏြးေလးနဲ႕
သံုးေဆာင္နုိင္ သလုိ အခ်ိန္ရမယ္ဆုိရင္ေတာ့ ဗူးသီးဟင္းခါးေလးခ်က္၊
ပဲၾကာဆံေလးခပ္ျပီး ဟင္းခါးေလးနဲ႕ဆုိရင္ေတာ့လည္း ပုိျပီး
ျပည့္စံုသြားေစတာေပါ့ေနာ္။
အဲ့ဒီနည္းက
လြယ္လုိ႕ မၾကာခဏ အိမ္မွာလုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ ဧည့္သည္လာတဲ့အခါက်ရင္လည္း
ငါးဟင္းခ်က္မယ့္အစား ဒီလုိေလးလုပ္ေကၽြးလုိက္ေတာ့
အထူးအဆန္းေလးလည္းျဖစ္ေစေတာ့ မ်က္နွာပန္းလွတာေပါ့ေနာ္။
လုလု
No comments:
Post a Comment