Sunday, June 1, 2014

ခရမ္းခ်ဥ္သီးပန္ေထြေဖ်ာ္ - သတ္သတ္လြတ္


သတ္သတ္လြတ္ဟင္းလ်ာေတြကုိ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္တတ္တဲ့ သူငယ္ခ်င္း အခြံ (ခြန္လင္းခ်စ္သူ)က ဟင္းသီးဟင္းရြက္ သတ္သတ္လြတ္ဟင္းေလးေတြ ခ်က္ေကၽြးပါဦးလုိ႕ ဆုိလာတာေၾကာင့္ ကၽြန္မ ဒီေန႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပန္ေထြေဖ်ာ္လုပ္ေကၽြးပါ့မယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပန္ေထြေဖ်ာ္ဖုိ႕အတြက္
လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငရုတ္သီးအေလွာ္ေထာင္း၊ ပဲပုပ္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕နဲ႕ ပူစီနံ အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပူစီနံ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတုိ႕ကုိ ေရေဆးျပီးေရစစ္ေပးထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ မီးေသြးမီးဖုိထဲ ထည့္ျပီး မီးအံုးေပးပါ။ မီးအံုးဖုိ႕ အခက္အခဲရွိရင္ ဒယ္အုိးထဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကုိ ထည့္၊ ေရေလးထည့္ျပီး ေရခမ္းျပဳတ္ေပးပါေနာ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကုိ အခြံႏႊာျပီး ေရေဆးေပးထားပါ။ ျပီးေတာ့မွ ၾကက္သြန္နီကုိ မထူမပါးလွီးျပီး ေရေဆးျပီး ေရစစ္ေပးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိလည္း ဓားျပားရုိက္ေပးထားပါ။ ပဲပုတ္တစ္ခ်ပ္ကုိလည္း ဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္ အက်က္ညီေအာင္ မီးကင္ျပီး မညက္တညက္ေလး ေထာင္းထားေပးပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိလည္း မထူမပါးလွီးေပးထားပါ။ (မီးအံုးျပီး သုိ႕မဟုတ္ ေလွာ္ျပီးထည့္လွ်င္လည္း ရပါတယ္ေနာ္။) ပူစီနံကုိလည္း အညြန္႕ေလးေတြ ေခၽြျပီးထည့္ေပးပါ။ ပူစီနံ မၾကိဳက္တဲ့သူေတြကေတာ့ နံနံပင္ ဒါမွမဟုတ္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ထည့္လုိ႕ရပါတယ္ေနာ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရျပီဆုိရင္ အေအးခံ၊ ျပီးေတာ့ အျပင္က အခြံေလးကုိ ႏႊာ၊ အသားေတြကုိ ဇြန္းေလးနဲ႕ အသာအယာျခစ္ယူျပီး ပန္းကန္လံုးထဲ ထည့္ထားေပးပါ။ ျပီးေတာ့ ေထာင္းထားတဲ့ ပဲပုတ္ေလးကုိထည့္၊
မထူမပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီနဲ႕ ဓားျပားရုိက္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိထည့္၊ လွီးထားတဲ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြထည့္၊ ငရုတ္သီးအေလွာ္မႈန္႕ေလးလည္း ထည့္၊ အားေလး၊ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးထည့္ျပီး ပူစီနံအုပ္ျပီးေမႊလုိက္ပါေနာ္။ ပဲပုတ္ေထာင္းနံ႕သင္းသင္းေလး၊ အရသာခ်ဥ္ျပံဳးျပံဳးေလးနဲ႕ သတ္သတ္လြတ္ခရမ္းခ်ဥ္သီးပန္ေထြေဖ်ာ္ေလး ရပါျပီေနာ္။ တုိ႕စရာအေနနဲ႕ ဘရုိကုိလီျပဳတ္၊ ကုိက္လန္ဖူးျပဳတ္၊ မုန္ညင္းဖူးျပဳတ္တုိ႕နဲ႕ လုိက္ဖက္ပါတယ္ေနာ္။
လုလု

No comments:

Post a Comment

Asia Business Gate Way, MOD

PaidVerts