အားလံုးေသာေမာင္နွမမ်ား မဂၤလာပါရွင္။ ဒီေန႕ေတာ့ ေမာင္နွမမ်ားကုိ
မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္နဲ႕ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္နည္းေလး မွ်ေ၀ေပးပါရေစေနာ္။ ကၽြန္မရဲ႕
မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္က 1100 W အားရွိပါ တယ္ေနာ္။
ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ကုိေတာ့
အုန္းထမင္း၊ ပဲေထာပတ္ထမင္း စတာေတြနဲ႕ တြဲစားၾကသလုိ ေန႕စဥ္
အစားအစာစားတဲ့အခါမွာလည္း ဘာဟင္းမွ မရွိရင္လည္း အလြယ္တကူစားလုိ႕ရတယ္ေနာ္။
လုလုတုိ႕ေရဆင္းမွာ ေက်ာင္းတက္တုန္းက အေဆာင္မွာေနတယ္ဆုိရင္ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ကုိ အိမ္ကေန အျမဲယူသြားရတယ္ေနာ္။
အေဆာင္ကေကၽြးတဲ့ ပဲဟင္း၊ သရက္ခ်ဥ္သုပ္၊ အိမ္ကထည့္ေပးလုိက္တဲ့ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္နဲ႕စားရတာ နတ္သုဒၶါနဲ႕ မလဲနုိင္ခဲ့ပါဘူးေနာ္။
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပုစြန္ေျခာက္ (၂၅) က်ပ္သား၊ ၾကက္သြန္နီ (၅၀)
က်ပ္သား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂၅) က်ပ္သား၊ ဟင္းခပ္မႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္ (၁၀) က်ပ္သား၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ဆီ၊ ဆားနဲ႕ နႏြင္းမႈန္႕
အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိ အခြံႏႊာျပီး ပါးပါးေလး လွီးေပးထားပါ၊
ပုစြန္ေျခာက္ေလးေတြကုိ ေရအနည္းငယ္စိမ္ျပီး တစ္၀က္ကုိ မညက္တညက္ေထာင္းျပီး
က်န္တစ္၀က္ကုိ ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
ပန္ကန္းကန္လံုးကုိ ဆီ ၁၀ က်ပ္သားေလာက္ထည့္၊ ျပီးရင္ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္ထဲ
ထည့္ျပီး ဆီကုိ ၇ မိနစ္ အပူေပးပါ။ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ထည့္ျပီး
လွီးထားတဲ့ၾကက္သြန္နီတစ္၀က္ကုိ ထည့္ျပီး ေမႊေပးလုိက္ ပါ။ ျပီးရင္ ၁၀ မိနစ္
အပူေပးပါ။ ၁၀ မိနစ္ျပည့္ရင္ ၾကက္သြန္ေတြကုိ ေမႊေပးျပီး ေနာက္ထပ္ ၇ မိနစ္
အပူေပးလုိက္ပါ။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ ၾကက္သြန္နီေလးေတြက ၀ါေရာင္သန္းေနပါျပီ။
အဲ့ဒီအပူနဲ႕ပဲ ၾကက္သြန္ေလးေတြ ေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာတဲ့အထိ ေမႊေပးျပီး
ၾကက္သြန္ေၾကာ္ဖတ္ေတြကုိ ဆယ္ျပီးေတာ့ ဆီစစ္ေပးထားပါ။ ဒီလုိနည္းနဲ႕
ၾကက္သြန္နီနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကုိ ေၾကာ္ျပီး ဇကာထဲထည့္ျပီး
ဆီစစ္ထားလုိက္ပါေနာ္။
ၾကက္သြန္ေတြအားလံုးေၾကာ္ျပီးသြားရင္ ပုစြန္ေျခာက္မညက္တညက္ကုိ
အရင္ေၾကာ္ပါ့မယ္ေနာ္။ ပုစြန္ေျခာက္ထဲကုိ သၾကားေလးနည္းနည္းနဲ႕
ဟင္းခပ္မႈန္႕ေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး နယ္ေပးထားပါ။ ျပီးရင္ ဖန္ပန္းကန္လံုးထဲ
ဆီထည့္၊ ျပီးရင္ ၇ မိနစ္ေလာက္အပူေပး၊ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ေလး ထည့္ျပီး
ေမႊေပး၊ ျပီးရင္ေတာ့ ပုစြန္ေျခာက္ေတြထည့္ျပီး ၇ မိနစ္ကေန ၁၀ မိနစ္ေလာက္
ထိ ေၾကာ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ အားလံုး သမေအာင္ေမႊျပီးေတာ့ ေနာက္ထပ္ ၃
မိနစ္ေလာက္ အပူထပ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ အက်က္ညီေအာင္ ေမႊေပးပါ။ အဲ့ဒါဆုိရင္
ၾကာၾကာအထားခံျပီး စားရတာ မြမြေလးမုိ႕ သိပ္ေကာင္းပါတယ္ေနာ္။ ျပီးရင္ေတာ့
ပုစြန္ေျခာက္ ေတြကုိ ဆယ္ျပီးေတာ့ ဆီစစ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ေၾကာ္
ဆီစစ္ထားတဲ့အထဲက ထြက္လာတဲ့ ဆီေတြကုိလည္း ျပန္ထည့္ျပီး သံုးလုိ႕ရတယ္ေနာ္။
ေနာက္ တစ္ေခါက္က်ရင္ ဖန္ပန္းကန္က အပူရွိန္လည္း ရွိေသးတာမုိ႕ အပူကုိ ၃
မိနစ္ေလာက္ထပ္ေပး၊ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ခပ္ျပီး ညက္ေအာင္ေထားထားတဲ့
ပုစြန္ေျခာက္ေတြထည့္၊ သၾကားနဲ႕ ဟင္းခတ္ မႈန္႕ေလး နည္းနည္းစီထည့္ျပီး ၁၀
မိနစ္အရင္ အပူေပးပါေနာ္။ ျပီးရင္ ပန္ကန္းလံုးကုိ အျပင္ထုတ္ျပီး အထက္ေအာက္
သမေအာင္ေမႊျပီး ေနာက္ထပ္ ၇ မိနစ္ေလာက္ ထပ္အပူေပးပါေနာ္။ ျပီးရင္ေတာ့
ပုဇြန္ေျခာက္ေတြကုိ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ။
ေနာက္ဆံုးတစ္ေခါက္အတြက္ ဖန္ပန္ကန္လံုးထဲ စစ္ထားတဲ့ အထဲက ထြက္လာတဲ့ဆီေတြကုိ
ထည့္၊ ျပီးေတာ့ အပူေပး၊ ေနာက္ဆံုးက်န္တဲ့ ငရုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္ေတြ ထည့္ျပီး ၁၀
မိနစ္အပူေပးပါ၊ ျပီးရင္ ငရုတ္သီးေၾကာ္ပန္းကန္လံုးကုိ အျပင္ထုပ္ျပီး
အားလံုးသမေအာင္ ေမႊေပးပါ၊ ငရုတ္သီးေတြ ေအးသြားရင္ ၾကြပ္သြားမွာနဲ႕
အေတာ္ပဲေပါ့။
ျပီးေတာ့မွ ၾကက္သြန္ေၾကာ္နဲ႕ ပုစြန္ေျခာက္မြေထာင္းေၾကာ္ေတြကုိ တစ္ခါေရာ၊
ငရုတ္သီးရယ္၊ ပုစြန္ေျခာက္မညက္တညက္ေထာင္းေၾကာ္ရယ္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ရယ္နဲ႕
တစ္ခါေရာေပါ့ေနာ္။ ၂ မ်ဳိးစားလုိ႕ရတာေပါ့ေနာ္။ (ေရာျပီးတဲ့ပံုကုိ
ဓာတ္ပံုမရုိက္လုိက္ရဘူး၊ :P ဒီပံုေလးနဲ႕ပဲ တင္းတိမ္ေပးပါေနာ္)
မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္နဲ႕ ေၾကာ္တဲ့အတြက္ ဆီကုန္သက္သာတယ္၊ အေညွာ္သက္သာတယ္၊
ဆီစင္တာလည္း သက္သာတယ္ေနာ္။ ႏုိင္ငံျခားေရာက္ေနၾကတဲ့ ေမာင္နွမေတြအတြက္
ပုိျပီး အဆင္ေျပေစမယ္ေနာ္။
ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္လုိပဲ တျခား အမဲသား၊ ဆိတ္သား၊ ၀က္သား၊ ၾကက္သား တုိ႕ကုိလည္း
ျပဳတ္ျပီးရင္ အသားေတြကုိ ေထာင္းျပီး၊ မႊျပီး အခုနည္းအတုိင္း
ေၾကာ္နုိင္ပါတယ္ေနာ္။ စမ္းသပ္ၾကည့္ၾကပါဦးေနာ္။ အၾကိဳက္ေတြ႕မွာ
ေသခ်ာပါတယ္ေနာ္။
လုလု
No comments:
Post a Comment