Wednesday, May 21, 2014

ၾသဇာသီး၏ ေကာင္းက်ိဳးမ်ား


ၾသဇာသီး၏ ေကာင္းက်ိဳးမ်ားကမာၻတစ္ဝန္းလံုးမွာ ေပါက္ေရာက္ေနတဲ့ ခ်ိဳတဲ့ သစ္သီးျဖစ္တဲ့ ၾသဇာသီးဟာ အရသာရိွ သလို ေဆးဖက္ဝင္တဲ့ အစြမ္းလည္း အမ်ားအျပား ရိွပါတယ္။
(၁) အစာမေၾက ေဝဒနာကို သက္သာေစပါတယ္
ဩဇာသီးဟာ အစာမေၾကတာ၊ ရင္ ျပည့္ရင္ကယ္တာ စတဲ့ ေဝဒနာေတြကို သက္သာေစပါတယ္။
(၂) ဝမ္းပ်က္ဝမ္းေလွ်ာ တာနဲ႔ ဝမ္းကိုက္တာကို သက္သာေစနိုင္ ပါတယ္

ဩဇာသီးမွာ ေၾကးနီဓာတ္ ပါဝင္ တာေၾကာင့္ ဝမ္းခ်ဳပ္ျခင္း ကင္းေဝးေစၿပီး ဝမ္းပ်က္ဝမ္းေလွ်ာတာနဲ႔ ဝမ္းကိုက္တာ တို႔ကိုလည္း သက္သာေစပါတယ္။
(၃) အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ အစါမ္းရိွပါတယ္
ဗီတာမင္စီအမ်ားအျပား ပါဝင္တာ ေၾကာင ့္ အငတ္ ေီ အာကဆီဒင့္ ဂုဏ္သတၱိ ရွိကာ ကိုယ္ခႏၶာတြင္းရွိ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ ေတြကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၄) အသားအေရနဲ႔ ဆံေကသာကို က်န္းမာေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ ဗီတာမင္ေအ ပါဝင္ တာေၾကာင့္ အသားအေရနဲ႔ ဆံေကသာ ကို က်န္းမာေစပါတယ္။
(၅) နွလံုးက်န္းမာေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ မဂၢနီ ဆီယမ္တို႔ ပါဝင္မႈ မ်ားတာေၾကာင့္ ႏွလံုး ေရာဂါမျဖစ္ေအာင္ အကာအကြယ္ေပး ပါတယ္။ ႂကြက္သားအားနည္းမႈကို သက္ သာေစတဲ့အတြက္ ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္မႈ ကင္းေစပါတယ္။
(၆) အဆစ္ကို က်န္းမာေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ မဂၢနီဆီယမ္ မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္တြင္း ေရ ဓာတ္ကို ဟန္ခ်က္ညီမွ်ေစၿပီး အဆစ္ေတြ ထဲက အက္စစ္ ဖယ္ရွားေရးမွာ ပါဝင္ကူ ညီပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အဆစ္ေရာင္နာ တဲ့ လကၡဏာေတြကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
(၇) အေထြေထြ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္
 ဩဇာသီးမွာ သိုင္ယာမင္း (B1) ၊ ဗီတာမင္ေအ၊ ႐ိုင္ဘိုဖေလဗင္ (B2) ၊ သ ဘာဝသၾကား၊ ႏိုင္ယာစင္၊ ကာဗိုဟိုက္ဒ ရိတ္၊ သံဓာတ္၊ ပ႐ိုတင္း၊ ဇင့္၊ မဂၢနီဆီ ယမ္၊ ေၾကးနီ၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ဆိုဒီယမ္၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ ဗီတာမင္စီ၊ အမွ်င္ဓာတ္ စတာေတြပါဝင္တာေၾကာင့္ အေထြေထြ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
(၈) ပိုးသတ္အာနိသင္ရိွပါတယ္
ဩဇာသီးအေစ့မွာ ပိုးသတ္ေစတဲ့ အာနိသင္ရွိပါတယ္။
(၉) သေရစာ အျဖစ္ စားနိုင္ပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ သဘာဝသၾကားဓာတ္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ သေရစာနဲ႔ အခ်ဳိပြဲအ ေနနဲ႔ စားသင့္ပါတယ္။
(၁၀) ေသြးအားနည္းေရာဂါကို သက္သာေစနိုင္ပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ သံဓာတ္ပါဝင္တာ ေၾကာင့္ ေသြးအားနည္းေရာဂါကုသမႈမွာ အသံုးဝင္ပါတယ္။  
Good Health

No comments:

Post a Comment

Asia Business Gate Way, MOD

PaidVerts