Wednesday, September 17, 2014

အသားစားျခင္းျဖင့ ္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့ ခ်ႏိုင္

ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ျခင္း ဆိုင္ရာ ေလ့လာဆန္းစစ္မႈ အသစ္မ်ား အရ အမဲသား စားသံုးျခင္းျဖင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ် ႏိုင္ေၾကာင္း သိရသည္။ အသား စားသံုးျခင္းေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ တိုးေစသည္ဟု ဘိုးေဘး ဘီဘင္ လက္ထက္ ကတည္းက လက္ခံထား ခဲ့ၾကသည္။

သုိ႔ေသာ္ က်န္းမာေရး စာေရး ဆရာမ အက္စတာဘမ္း ေရးသားသည့္ ''ကိုယ္အေလးခ်ိန္ အျမန္က်ေစမည့္ လွ်ိဳ႕ဝွက္ခ်က္မ်ား'' စာအုပ္တြင္မူ အသားသာ စားသံုးခဲ့ၾက ရသည့္ ေက်ာက္ေခတ္ လူသား အမ်ိဳးသမီးမ်ား မဝၾကေပဟု ေဖာ္ျပထားသည္။ အဆီမပါသည့္ လတ္ဆတ္ေသာ အသား စားသံုးျခင္းျဖင့္ ဦးေႏွာက္ အတြင္းရွိ အက်ိဳးျပဳ ဓာတ္ပစၥည္းမ်ား တုိးျမင့္ႏုိင္သည့္ ေကာင္းက်ိဳးရွိၿပီး ယင္းျဖစ္စဥ္ေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ က်န္းမာ က်စ္လ်စ္ ေစမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း The Today Show အမည္ရွိ အင္တာဗ်ဴး တစ္ခုတြင္ အက္စတာဘမ္းက ရွင္းလင္း ေျပာၾကား ခဲ့သည္။

လတ္ဆတ္ေသာ သစ္သီးဝလံ မ်ား၊ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မ်ား၊ ငါးႏွင့္ အဆီကင္းသည့္ အသားမ်ားတြင္ လိုအပ္သည့္ ကယ္လိုရီ ပမာဏထက္ ပိုမိုျခင္း မရွိေပ။ ယင္းအစားအစာ မ်ားသည္ ဖန္တီးျပဳလုပ္ ထားသည့္ အစားအစာမ်ား ထက္ ကယ္လိုရီ ပိုမို နည္းပါးေၾကာင္း ''ကိုယ္ေလးခ်ိန္ အျမန္က်ေစမည့္ လွ်ိဳ႕ဝွက္ခ်က္မ်ား'' စာအုပ္တြင္ ထည့္သြင္း ေရးသား ထားသည္။

''အစာေလွ်ာ့ စားပါလ်က္နဲ႔ ဘာလို႔ ဝိတ္မက် တာလဲလို႔ စာဖတ္ ပရိသတ္ အမ်ားစုက ကြၽန္မကို ေမးၾကတယ္။ ဘာေၾကာင့္လဲ ဆိုေတာ့ သူတုိ႔က ေလွ်ာ့သာ စားေနတယ္၊ က်န္းမာေရးနဲ႔ ကိုက္ညီတဲ့ အစာကို စားဖုိ႔က်ေတာ့ ေမ့ေလ်ာ့ ေနလို႔ပါ။ စားေသာက္နည္း မွားေနတာပါ။ အသင့္စား စားေသာက္ကုန္ေတြနဲ႔ ဖန္တီးထားတဲ့ အစာေတြကို ေလွ်ာ့ေပါ့ စားသံုး သင့္ပါတယ္။ သဘာဝက်ၿပီး အာဟာရျဖစ္တဲ့ အစာေတြကို စားသံုး သင့္ပါတယ္''ဟု အက္စတာဘမ္းက ဆက္လက္ ေျပာၾကား ခဲ့သည္။ ။

Written by  မုိးဦး
ျမ၀တီ
http://www.myawady.net.mm/health/item/34150-2014-01-07-15-58-53


No comments:

Post a Comment

Asia Business Gate Way, MOD

PaidVerts